Charcoal ovens – Embers

Houtskoolovens zijn bekend in de Horeca-gemeenschap. Ze laten koken met houtskool in een gesloten kamer bij hogere temperaturen dan een traditionele grill, sappiger vlees en vis, en het behoud van hun textuur en smaak als gevolg van een zonnesteek die verhindert dat voedsel van binnen wordt gekookt.

De nieuwe Embers Oven gaat verder dan traditionele houtskoolovens.

Het is de perfecte keuze voor professionals die op zoek zijn naar een efficiënte, veilige en functionele uitrusting die het mogelijk maakt om verschillende gerechten in één keer te bereiden met drie verschillende temperaturen.

De roosters zijn ondergebracht in volledig uittrekbare laden die een individuele opening van elk roostergedeelte mogelijk maken, wat voorkomt dat er warmte verloren gaat tijdens het hanteren van voedsel, blootstelling aan hoge temperaturen en het verlaten van vlammen of sintels.

  • vuurvast staal en ijzer
  • innovatief ontwerp
  • koken op de grill mogelijk
  • brandstof en tijd worden geoptimaliseerd

Traditionele houtskoolovens hebben een enkele kantel- of vouwdeur, die bij het openen om toegang te krijgen tot de kookgrills het temperatuurverlies veroorzaakt. De nieuwe Embers Oven lost dit probleem op, omdat het de individuele opening van elke sectie mogelijk maakt die de binnenkant afdicht tijdens voedselverwerking. Onderaan de laden bevindt zich een verwijderbare bak om vet te verzamelen, wanneer de laden open zijn.

De Embers-lade bevindt zich onder de laden en biedt de mogelijkheid om houtskool toe te voegen zonder de gaarruimte te ventileren, in tegenstelling tot bij de gewone houtskoolovens. Dit voorkomt het verlies van grote hoeveelheden warmte, waardoor de temperatuur stabiel blijft.

Meer informatie? Klik hier!