Embers Oven

Houtskoolovens zijn bekend in de Horeca-gemeenschap. Ze laten koken met houtskool in een gesloten kamer bij hogere temperaturen dan een traditionele grill, sappiger vlees en vis, en het behoud van hun textuur en smaak als gevolg van een zonnesteek die verhindert dat voedsel van binnen wordt gekookt.

De nieuwe Embers Oven gaat verder dan traditionele houtskoolovens.

Het is de perfecte keuze voor professionals die op zoek zijn naar een efficiënte, veilige en functionele uitrusting die het mogelijk maakt om verschillende gerechten in één keer te bereiden met drie verschillende temperaturen.

De roosters zijn ondergebracht in volledig uittrekbare laden die een individuele opening van elk roostergedeelte mogelijk maken, wat voorkomt dat er warmte verloren gaat tijdens het hanteren van voedsel, blootstelling aan hoge temperaturen en het verlaten van vlammen of sintels.

Vuurvast staal en ijzer vormen een machine met een innovatief ontwerp dat koken op de grill mogelijk maakt, waardoor brandstof en tijd worden geoptimaliseerd.

Traditionele houtskoolovens hebben een enkele kantel- of vouwdeur, die bij het openen om toegang te krijgen tot de kookgrills het temperatuurverlies veroorzaakt. Onze nieuwe Embers Oven lost dit probleem op, omdat het de individuele opening van elke sectie mogelijk maakt die de binnenkant afdicht tijdens voedselverwerking.

Wij bieden verschillende modellen “kolom” en “desktop” ovens met laden aan de voor- of zijkant, die ook aan onze grill kunnen worden bevestigd. Ook verkrijgbaar met kap.

Onderaan de laden bevindt zich een verwijderbare bak om vet te verzamelen, wanneer de laden open zijn.

We nemen voor elke lade een pyrometer en laterale kijker op, zodat we de exacte temperatuur op elk niveau weten en meer controle krijgen over het brandproces.

De Ember-lade bevindt zich onder de laden en biedt de mogelijkheid om houtskool toe te voegen zonder de gaarruimte te ventileren, in tegenstelling tot bij de gewone houtskoolovens. Dit voorkomt het verlies van grote hoeveelheden warmte, waardoor de temperatuur stabiel blijft.

De houtskool wordt geplaatst en verbrand in een mand met verwijderbaar strekijzer voor eenvoudig laden en bevat een hefsysteem dat automatisch (gemotoriseerd en met knoppen) of handmatig (samengesteld door lier en stuur) kan zijn.

Met dit innovatieve systeem kan de houtskool worden geïntroduceerd wanneer en wanneer deze is verbrand en in sintels is veranderd, breng hem dichter bij de roosters en haal de gewenste afwerking in het gegrilde voedsel.

Het bevat een ventilatiesysteem met geforceerde trek dat de verbranding van houtskool in een zeer korte tijd verbetert, waardoor vertragingen in de dienst worden vermeden wanneer een nieuwe lading houtskool wordt toegevoegd. Het systeem bestaat uit een ventilatormotor die lucht opwaarts door gaten in de basis van de ember-lade stuurt.

De as die wordt geproduceerd na het verbranden van de houtskool valt door de gaten in de basis van een sintellade naar een verwijderbare aslade.

Als brandveiligheidsmaatregel bevat het ons unieke model van de firewall-nozzle aan de rookbuis. Dit stuk bestaat uit een cilinder die door het interne pad vonk wordt en deze in houtskool verandert. Het vermijdt vlammen in de uitgang en verlaagt de temperatuur van de rook, zodat er geen risico van ontsteking of brandwonden is.

Met zijn ecologische katalysator filter, een rechthoekig of rond stuk dat zich tussen de rookuitgang en de antivonkenstraal bevindt. Dit filter werkt vanaf 225 °, ontbindt door oxidatie, schadelijke emissies van koolmonoxide en transformeert ze in niet-vervuilende koolstofdioxide.

Een bijkomend voordeel van de katalysator is dat deze gassen kan oxideren, waardoor geuren en vet worden verminderd.

Meer informatie? Klik hier!

image009

GRILL + EMBERS OVEN CARRAOVIEJAS
*3 front grill drawers

Catalog: